Over de drempel

RECENT

Vanuit mijn hart

29 oktober 2019 \\ Praktijk

Onbewust

20 augustus 2019 \\ Praktijk

Na een therapiesessie

30 april 2019 \\ Praktijk

Therapiesessie

30 april 2019 \\ Praktijk

Over de drempel

30 april 2019 \\ Praktijk

Mijn eerste blog kan maar over één ding gaan, en dat is de drempel.


Het openen van mijn praktijk, het online zetten van mijn website (waarbij ik mezelf echt laat zien), het uitdelen van folders, allemaal acties waarvoor ik over een drempel heen moest. Ja, dat vond ik spannend. Ja, dat is buiten mijn comfortzone. Ja, dat wil ik. En, heel belangrijk, het voelt goed. Anders had ik het niet gedaan.


Wanneer ik zelf uit balans ben, en ik hulp nodig heb om die balans weer te vinden, voel ik een drempel om een therapeut op te zoeken. Ik vind het altijd weer spannend om mezelf figuurlijk bloot te geven, te laten zien waar ik mee zit, om hier samen met een therapeut aan te werken. Één geruststelling, dit wordt steeds minder.


Wat maakt dan dat ik die stappen wel neem? Dat ik toch naar een therapeut ga, mijn praktijk open, en toch al die andere dingen doe waarbij ik een drempel voel? Omdat ik het wel wil. En, heel belangrijk, het voelt goed. Het voelt in ieder geval altijd beter dan het alternatief, want dat is niks doen. Dat is wat ik mezelf bij al deze keuzes afvraag. Wat wil ik? Hoe voelt dit? Wil ik dat er iets veranderd? Of heb ik liever dat het zo blijft? Ik geef mezelf daarin wel ruimte. Het duurt vaak even voordat ik mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn innerlijke stem, kan filteren uit alle figuurlijke beren op de weg, alle andere gedachtes die mij tegenhouden. Ik heb er moed voor nodig, om stappen te maken. Of zoals Loesje heeft gezegd: “Leven is het meervoud van lef”. Ik heb er in ieder geval nog nooit spijt van gehad.

Over de drempel

Contact

 

Bel me voor meer informatie of het maken van een afspraak. Indien ik niet bereikbaar ben, kan je een voicemail bericht achterlaten, of een e-mail sturen. 


Kaagjesland 12

2811 KM Reeuwijk

06 - 27 520 271

balans@riangeenen.nl


Wil je weten wat ik met jouw informatie doe, klik dan hier voor de AVG voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren