Therapiesessie

RECENT

Vanuit mijn hart

29 oktober 2019 \\ Praktijk

Onbewust

20 augustus 2019 \\ Praktijk

Na een therapiesessie

30 april 2019 \\ Praktijk

Therapiesessie

30 april 2019 \\ Praktijk

Over de drempel

30 april 2019 \\ Praktijk

Hoe ziet een therapiesessie er nou eigenlijk uit? Als ik ergens heen ga, vind ik het fijn om enigszins te weten waar ik aan toe ben. Wat gaat er gebeuren, hoe ziet het eruit, wat wordt er wel en niet van mij verwacht? Vanuit die gedachte, en ook om de drempel zo laag mogelijk te maken, een korte beschrijving van hoe een sessie eruit kan zien. Ik schrijf bewust, er uit kan zien, omdat het niet vast staat. Toch heb ik een vaste opbouw van een sessie en weet ik ook wat er niet gaat gebeuren.


Ik houd mijn praktijk aan huis. Dat betekend dat je aanbelt bij mij thuis en we naar de praktijkruimte gaan. Ik zorg voor thee, koffie of water, en we gaan zitten.


We beginnen met praten, over wat jouw bij mij brengt. Ik bied aan om je te gronden/aarden. Dat wil zeggen, om jouw verbinding te laten maken tussen denken en voelen. Voor, tijdens of na dit gronden komen we op jouw vraag.


Ik maak geen gebruik van een behandeltafel. We blijven voornamelijk zitten, soms zal ik je vragen te gaan staan of om op en neer te lopen.


Het maakt niet zo veel uit wat voor kleding je aanhebt, al zou ik iets aantrekken wat lekker zit. Dat zou ik overigens altijd doen.


Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik met jouw (en mijn) levensenergie. Dit gaat een stuk verder en dieper dan de fysieke en mentale laag, ik ga kijken naar jouw energiesysteem. Dit kan ik doen door bij je te komen zitten en jouw energie te lezen. Ik zal soms vragen of ik mijn handen in de buurt van, of op jouw lichaam mag leggen om jouw energie te voelen. Ik vraag altijd eerst of dit oké is, nee is ook een antwoord.


Na het lezen van jouw energiesysteem vertel ik wat ik zie. Dan vraag ik of je dit herkent en of je hier iets mee kan. Dit zou zo maar eens het moment kunnen zijn waarop duidelijk wordt wat er, op een diepere laag, onder jouw vraag ligt. Hiermee gaan we aan de slag.


Wat ik erg belangrijk vindt, is dat je zelf gaat voelen wat er is. De sessie gaat dan ook op jouw tempo. Ik ga niets repareren (healen) zonder dat je hier bewust met je gevoel bij bent. Ik ben er om je te helpen, om je bij te staan, niet om dingen voor jouw te doen. Als ik wel iets zou healen zonder dat je je hier bewust van bent, is de onderliggende oorzaak niet aangeraakt. Dan komt het vanzelf terug, op een zelfde manier, of op een andere manier.


Zodra de sessie ten einde loopt, neem ik een moment om bewust onze wegen te scheiden. Omdat ik met jouw energiesysteem bezig geweest ben, is het belangrijk dit naderhand weer duidelijk te scheiden, zodat jouw energie weer van jouw is, en mijn energie weer van mij.


Over wat je na een sessie kan verwachten, schrijf ik een nieuwe blog.

Therapiesessie

Contact

 

Bel me voor meer informatie of het maken van een afspraak. Indien ik niet bereikbaar ben, kan je een voicemail bericht achterlaten, of een e-mail sturen. 


Kaagjesland 12

2811 KM Reeuwijk

06 - 27 520 271

balans@riangeenen.nl


Wil je weten wat ik met jouw informatie doe, klik dan hier voor de AVG voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren